Rīsi ir pazīstami visur pasaulē. Teju katras kultūras virtuvē Jūs sastapsiet pa kādai receptei ar rīsiem. Lai gan tā popularitāte ir ļoti liela, rīsi netiek uzskatīti par visveselīgāko produktu.
Rīsu sastāvā ir daudz tā saucamās “tukšās kalorijas”, kas veicina tauku nogulsnēšanos organismā…
Pētnieki no ķīmijas koledžas Šrilankā nāca klajā ar metodi, kas samazina rīsu kaloriju saturu par 50%. Tagad rīsu putru var padarīt veselīgāku! Šādu rīsu diēta var būt ļoti veselīga!
Rīsi notievēšanai
Šī metode palīdzēs rīsu kaloriju daudzumu samazināt uz pusi! Jau kopš bērnības man ir ļoti garšojusi šī putriņa, izmēģināju recepti un tiešām to novērtēju! Rīsi ir ļoti sātīgi, tādēļ tie uz ilgu laiku atstāj sāta sajūtu. Dažādās rīsu šķirnēs rezistentās cietes saturs svārstās no 0,5 līdz 4 %. No parastās cietes tā atšķiras ar to, ka tā neuzsūcas gremošanas sistēmā, nepārtop par cukuru asinīs un neveicina aptaukošanos. Pētnieki atklāja veidu, kā paaugstināt rezistentās cietes daudzumu rīsos. Viss, kas nepieciešams – izvārīt rīsus, pievienojot nelielu daudzumu tauku.
LASI VĒL: Viņa sasmalcināja bieti blenderī un samaisīja to ar kefīru. Un jau pēc nedēļas neticēja savām acīm
Kā samazināt kaloriju daudzumu rīsos?
Vāriet rīsu putru sev iecienītajā veidā. Ko līdz ūdens sāk vārīties, pievienojiet tam nedaudz kokosa eļļas (vidēji 3% no rīsu daudzuma). Kad rīsi būs gatavi, ielieciet tos uz 12 stundām ledusskapī.
Šī procedūra veicinās izmaiņas rīsos sastopamajā cietē. Tā kļūs rezistenta un zaudēs savas kalorijas.
Ja arī Jūsu draugi seko līdzi savam uzturam, tad arī viņiem varētu interesēt šis paņēmiens! Dalies arī ar viņiem!
Avots: takprosto.cc